Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
19.02.2020.
15:31 > 18:09
Radovi na pretvaranju divljeg parkinga na Bulevaru kneza Miloša na Novom naselju u "urbani džep" nastavljeni su pre nekoliko dana.
  • Teror na 4 točka

    22.02.2020 08:19
    Pre neki dan, za neverovati, po sred srede šetališta u St.Stanojevića idu dva automobila, jedan za drugim, kao da je to najnormalnija stvar. Nismo mogli verovati. A nije retka ni pojava da voze troroarom na bul. Kneza Miloša. I šta da neko dete istrči na trotoar?
  • Aleksej

    21.02.2020 07:46
    Ne umes da cias Mico
    @Mico

    Sve si pogresno shvatio, procitaj ponovo, ja ZIVIM u Mileve Maric ulici od 2000. a RADIM u Kacu. Ne znam kako si zakljucio to sto jesi...

    A za SNS ne bih da komentarisem, jednako kao kada bi tvrdio da sam ja recimo Marsovac.

  • М Марић

    20.02.2020 09:48
    народе мој...
    Ови који говоре да је све урађено како би се повећала наплата казни за непрописно паркирање, немају појма шта причају! Тргић никада, али НИКАДА, није био предвиђен као паркинг. Шта више, на оба пасажа куда су којима улазили да се паркирају, био је постављен знак "забрањено паркирање" који је у међувремену "нестао"! Да је неко хтео да наплаћује казне могао је то да ради сво ово време. Комшије, тргић је планом предвиђен као јавна блоковска површина намењена за пешаке!!! Никада ми неће бити јасно како увек има неко нешто да замери. Сећам се петиције у Ул Милеве Марић да нема довољно зеленила око зграда. ЈКП Градско зеленило крене да сади дрвеће тако што садницу пободе у свако 3. паркинг место, онда следи негодовање како сад нема довољно паркинг места. Е шта сад радити??
  • Biba

    20.02.2020 09:32
    Ja sam mislio da parking nije problem i da parkinga ima. To su lično građani tvrdili. A i vatrogasna brigada nam ne treba. Mislim, ajde, treba, ali ne kod mene. Kod Mike može. Ja sam bitniji.
  • stevica

    20.02.2020 09:31
    {}
    Lepo je imati parkic i istina ta povrsina pod automobilima nije bila ni lepa, ni prakticna. Ali, da li je resenje od jednog problema praviti novi problem? Valjda prvo treba obezbediti mesto za sve te automobile jer niko od gradjana nije kriv sto se zgrade dizu bez dovoljno parking prostora i sto se za to dobija dozvola od nadleznih. Sto se tice kazni, sumnjam... Veci deo Novog Naselja vec ima problem sa parkingom i svuda su kola po livadama, travnjacima, pesackim stazama, ispod znaka za zabranjeno parkiranje i koliko mi je poznato niko nikada nije dobio kaznu jer su svi i dalje tako parkirani. Pre par dana, saobracajna policija parkirana pored crkve i pored njih covek vozi kola po pesackoj stazi i blica pesacima da se pomere. Policija ocekivano nije reagovala...
  • da

    20.02.2020 09:15
    Demokratija je vrlo loše rešenje u polu-primitivnom društvu. Tamo, bolje je ne pitati narod šta misli. Ovo sve izgleda kao neko povuci-potegni rešenje gde niko nije zadovoljan. Zgrade za garaže da se izgrade u istom potezu sa ozelenjavanjem - možda ima smisla.
  • Mico

    20.02.2020 09:11
    @Aleksej
    To sto to ti zivis u zelenoj oazi u Kacu i samo radis u Novom Sadu, i podrzavas SNS stil gradnje samo beton jer to je najbolje nemoj da komentarises. Kad sa decom budes ziveo u beto u bez drveca i da ona nemaju ni ljuljasku sa zelenom povrsinom, onda se javi.
  • Saša

    20.02.2020 08:18
    Jako mi je žao svih vas koji nemate gde da parkirate, pa parkirate po trotoarima, zelenim površinama i sl. Kupis fino stan sa garažom i rešen problem. Najbolje bi bilo iseći svo zelenilo i svaku tu zelenu površinu pretvoriti u parking!
  • Aleksej

    20.02.2020 07:34
    Jeste vi ljudi normalni?
    Sta je problama sa vama ljudima koji misle da je auto - sta - luksuz? nepotrebna stvar? zabranjena stvar? Sta imate toliko protiv automobila? Vozio sam se 20 godina autobusom dok nisam poceo da zaradjujem i od tada samo auto! Mnogo vise stignem da uradim, manje gubim vremena u transportu, lakse idem u nabavku, mogu da odputujem gde hocu kada hocu... Ja radim u Kacu, stignem na posao za 15 minuta. Autobusom bih isao bar 45, jel to vama normalnije???

    Sta je toliko GREH da covek zeli da ima auto i parking mesto tu gde zivi? Ajde da se vratimo u srednji vek, pa sve peske i na konjima.

    Na tom delu Novog naselja nema mesta za parkiranje kao da zivimo u centru Pariza, a ne na samom kraju grada.
  • nije Mile veverica

    20.02.2020 00:26
    @Bacvanin
    Na prostoru koji je ponuđen bajnom investitoru da napravi podzemne garaže je predviđen prostor za decu...
    Igrališta za male i velike klince, prateći mobilijar i tereni za sport (koševi i šta sve još).
    To je bilo "ucrtano" u plan a i sam bajni investitor je prodao masu stanova servirajući priču da je to deo grada koji će biti mnogo humaniji za život nego neki drugi delovi.
    Pa se iznenada pojavila šansa da zaradi još neki evro gradeći garaže u dilu sa gradskim vlastim. Za sad se povukao, koliko znamo. Ali nije odustao...

    Problem je teren na kom se predviđa izgradnja tih garaža. Zemlja koja je močvarna, sklona pomeranju u velikim komadima. Verovatno zato te zgrade i nemaju podrume (sem jedne koja ima problem sa vodom u njoj) a hoće da gradi podzemne garaže na par metara od njih. A da se ne pominje da treba rešiti i bezbedonosna pitanja, protiv požarne puteve...

    Prošetaj malo tim krajem, pre nego se izletiš tim komenterima.
  • Bacvanin

    19.02.2020 23:14
    Sve manje parkinga a i kad su hteli podzemne garaze da prave u Bate Brkica gradjani se pobunili.E sad parkirajte u blatu
  • dragan perković

    19.02.2020 22:46
    Ah
    Komentatore više brine gde će parkirati svoje zagađivače vazduha od zelenila.Alo a da malo prošetate cipele a i godi zdravlju.Danas svaki seljak(izvinjenje pravim seljacima) ima kola.
  • Nenad

    19.02.2020 21:26
    Bazen
    Sta je s obećanim bazenom?
  • комша

    19.02.2020 21:01
    За паркинге кукајте неком другом! Тргић НИКАДА није био намењен за паркигн!!! Ено вам месне заједнице па скупите неке потписе и тражите паркинге тамо иза на оној ливади. Тргић је и постао ругло јер су аутомобили све плоче изломили. То треба да буде урбани центар где деца могу да се играју, људи седну да се друже и сл, а не да гледамо у ваше ауспухе!
  • Светозар Милетћ

    19.02.2020 20:56
    Човеку никако угодити
  • Vv

    19.02.2020 20:46
    Videćemo
    I dalje ce se tu parkirati, dzaba uredjuju javne povrsine. Dokle god ne pocnu da kaznjavaju egoiste parkirane po trotoarima, zelenim i drugim javim površinama, uredjen prostor nece moci da opstane.
  • Komsinica

    19.02.2020 20:26
    Ruglo
    To sto rade na trgicu izgleda uzasno. Bukvalno ni na sta ne lici.
    Livada iza zarasla u korov. Ni za setanje pasa nije, a kamoli za igru. Bolje tu livadu da, su sredili. Napravili lep omanji park. Parking oko livade napravili
    Sad su samo napravili ogroman problem sa parkingom.
    Sve u svemu samo stanovnicima ovog dela napravilu problem. Da je taj trgic bar lepo sredjen,pa ok. Ovako je ruglo.
  • x

    19.02.2020 19:52
    y
    ovo mi liči na namerno smanjenje broja parking mesta ispod neophodno potrebnog broja radi povećanja kažnjavanja zbog nepropisnog parkiranja.

    šta mislite, gde će sad završavati ova vozila?
    normalno, parkirana na zelenoj površini ili na putu, jer nema dovoljno parking mesta.
    i onda ide kažnjavanje i uzimanje para od naroda.
    vrlo vispreno.

    isto kao i na trifkovićevom trgu.
    parking mesta nakošena pod 45 stepeni u odnosu na saobraćajnicu. tako mogu da se smeste po dva vozila između drveća.
    nakošenjem pod 75 stepeni bi bez problema mogla da stanu tri vozila, prostora ima dovoljno.
    ali ne.
    lepše je uzimati manje para dugoročno i više kratkoročno nego obrnuto.

    a mi trpimo.
  • Komsija

    19.02.2020 19:25
    Parking
    Trebali su prvo stanarima da obezbede druga mesta za parkiranje, posto su okupirali susedne blokove i sada komsiluk nema gde da parkira
  • Satelit

    19.02.2020 19:18
    Muka
    A hoće li urediti prostor izmedju zgrada Bate Brkića - Andje Ranković - Braće Dronjak? Blato i haos.
  • Novosadjanin

    19.02.2020 18:55
    Zadjite u dvoriste Mileve Maric 1-7, gde je atomsko. Od dvorista su napravili novi divlji parking.
  • Maksa

    19.02.2020 18:32
    Tri puta su lomljene nove svetiljke.Lepo je to što se uklanja divlji parking a iza u ulici Momčila Tapavice i Stanoja Stanojevića livada u korovu koja nema svrhu,živim u tom delu dvadeset godina i ta livada i još jedna na 10 metara u Mileve Marić stoje u korovu a parkinga nema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna